Jule Jeurissen
 

FILM


Wat voor soort film is het?
Het is een experimentele en kunstzinnige fantasy-film, met als centraal thema "dromen". De gefragmenteerde editing en schijnbaar onsamenhangende dialogen creëren een droomsfeer waardoor de kijker in de wereld van de hoofdpersonen wordt getrokken.


Hoe is de film tot stand gekomen?
Hiertoe heb ik samengewerkt met een vaste crew van 19 personen en tientallen vrijwilligers, die hebben meegeholpen met decorbouw, kostuums en de uiteindelijke filmproductie. Filmlocaties waren o.a. Eindhoven, Nuenen, Alverna, Bavel en Tilburg.


Waarom / geschiedenis
Een cursus video(montage) inspireerde me tot het maken van een speelfilm. Ik ontwikkelde een filmscript, storyboards en maakte decor- en kostuumontwerpen. De filmproductie vond plaats van 2007-2017, een groot avontuur dat uitgroeide tot levenswerk. Tevens gaf het filmwerk een nieuwe stimulans aan mijn schilder- en tekenwerk. De filmmontage is nog gaande.


Waar gaat de film over?
De film gaat over een droomwereld, die als het ware een 'hub' is waarin de droomwerelden van andere dimensies en ruimtetijden samenkomen. In deze wereld kunnen dubbelgangers uit verschillende tijden en dimensies elkaar ontmoeten. Heerseres over deze wereld is een godin, die een onbekende rol speelt in de avonturen van de hoofdpersonen, die middels hun eigen dromen toegang hebben gekregen tot deze wereld. Overdrachtelijk gezien gaat de film over de transformatieve kracht van dromen, waarin de hoofdpersoon een reis moet maken om tot verandering te komen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn